Ensimmäiset tunnit Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi
-kurssilla. Oppilaat jaettiin viiteen eri tiimiin ja tutustuttiin tiimin
toimintatapoihin ”Hukassa kuussa” tehtävän avulla. Itselleni tiimistä löytyy
parikin tyyppiä kenen kanssa en ole vielä ehtinyt kunnolla tutustumaan, mutta
näytetään tulevan kuitenkin kaikki hyvin toimeen keskenämme. Ohjelmassa meillä
oli keittiöön ja sen koneisiin tutustumista, salissa kiertelyä ja ”hypistelyä”.
Saatiin itsenäisesti katsella mitä mistäkin löytyy. Tiimit ohjeistettiin myös
siivoushuoneessa eri laitteiden käyttöön ja siivousvaunun täyttöön.
Omavalvontasuunnitelmasta pidettiin pienimuotoinen tentti,
minkä vastaukset käytiin ensin läpi oman tiimin kesken. Näiden kahden päivän
aikana opin paljon uutta asiaa aina Catering Studion omavalvonnasta uunien
pesuun ja siksi jossain kohtaa iskikin pieni ”epätoivo”, miten tulen muistamaan
kaiken? Pitääkö kaikki muistaa heti yhdellä kerralla? Tiimin kanssa kuitenkin
pohdittiin, että kaiken oppii hyvin tekemällä ja on paljon aikaa oppiakin.
Itselläni on vähän
nyt ensimmäisinä päivinä ollut semmoinen olo, että sovinko alalle ollenkaan,
sillä ei mitään kokemusta ravintola-alalta ja kaikki tuntuu niin vieraalta
vielä. Onneksi tiimit jaettu niin, että on lukiosta tulleita sekä
ammattikoulusta valmistuneita sekaisin. Kaverilta helppo kysyä apua ja
”tyhmiäkin” kysymyksiä. Omat tiimiläiset myöskin tsemppasivat olemaan
positiivisella mielellä ja saivat myös tajuamaan, etten ole ainoa kuka ei ole
vielä keittiössä työskennellyt. Kaikesta huolimatta olen valmis oppimaan paljon
ja odotankin innolla tulevaa!
No comments:
Post a Comment