Friday, October 26, 2018

22.10.2018 & 23.10.2018


Ensimmäiset tunnit Raaka-aineesta asiakkaan annokseksi -kurssilla. Oppilaat jaettiin viiteen eri tiimiin ja tutustuttiin tiimin toimintatapoihin ”Hukassa kuussa” tehtävän avulla. Itselleni tiimistä löytyy parikin tyyppiä kenen kanssa en ole vielä ehtinyt kunnolla tutustumaan, mutta näytetään tulevan kuitenkin kaikki hyvin toimeen keskenämme. Ohjelmassa meillä oli keittiöön ja sen koneisiin tutustumista, salissa kiertelyä ja ”hypistelyä”. Saatiin itsenäisesti katsella mitä mistäkin löytyy. Tiimit ohjeistettiin myös siivoushuoneessa eri laitteiden käyttöön ja siivousvaunun täyttöön.

Omavalvontasuunnitelmasta pidettiin pienimuotoinen tentti, minkä vastaukset käytiin ensin läpi oman tiimin kesken. Näiden kahden päivän aikana opin paljon uutta asiaa aina Catering Studion omavalvonnasta uunien pesuun ja siksi jossain kohtaa iskikin pieni ”epätoivo”, miten tulen muistamaan kaiken? Pitääkö kaikki muistaa heti yhdellä kerralla? Tiimin kanssa kuitenkin pohdittiin, että kaiken oppii hyvin tekemällä ja on paljon aikaa oppiakin.

 Itselläni on vähän nyt ensimmäisinä päivinä ollut semmoinen olo, että sovinko alalle ollenkaan, sillä ei mitään kokemusta ravintola-alalta ja kaikki tuntuu niin vieraalta vielä. Onneksi tiimit jaettu niin, että on lukiosta tulleita sekä ammattikoulusta valmistuneita sekaisin. Kaverilta helppo kysyä apua ja ”tyhmiäkin” kysymyksiä. Omat tiimiläiset myöskin tsemppasivat olemaan positiivisella mielellä ja saivat myös tajuamaan, etten ole ainoa kuka ei ole vielä keittiössä työskennellyt. Kaikesta huolimatta olen valmis oppimaan paljon ja odotankin innolla tulevaa!

No comments:

Post a Comment