Thursday, November 15, 2018

12.11.2018 & 13.11.2018

Maanantaina 12.11. meillä ohjelmassa oli Amsterdam pub- teemalla kattaus. Ruokana teimme erilaisia amsterdamilaiseen pubiin sopivia ruokia, kuten kyljyksiä, simpukoita, keittoja ja ranskalaisia. Oma tiimini teki cheddarjuustokeiton. 

Tiistaina 13.11. päivän teemana oli eri leikkeet. Tiimit saivat päättää minkä leikkeen tekee, me valitsimme Sveitsinleikkeen. Nuijimme lihat ja täytimme ne juustolla ja kinkulla. Ennen paistamista teimme leikkeille kaksinkertaisen leivityksen. Omaan annokseen lisukkeiksi valitsimme kasvikset ja Duchesse-perunat. Ruokailun alkaessa pöytään tuotiin ensin lämmitetyt lautaset ja loppu ruuat vatitarjoiluna. Harjoittelimme vatitarjoilu tekniikkaa aikaisemmin päivällä. Tarjoilutekniikka ei ole niin vaikea mitä luulin. Vaikeaa vatitarjoilussa lähinnä on se, jos vati on painava ja vadin oikeasta kohdasta kiinni pitäminen ja miten se tuodaan asiakkaan eteen. 


Nykyään keittiötyöskentely itselleni on helpompaa ja nopeampaa, kun tietää missä mitäkin välineitä ja astioita pidetään. Myöskin tiimin eri lopputehtävät päivän päätteeksi ovat tulleet tutuiksi ja hoituvatkin nopeammin. 






No comments:

Post a Comment